Coach Cadeaukaart

Voor heel bijzondere vrouwen.Meer informatie >>

Werkafspraken die werken

Werkafspraken die werken

Aan het eind van het jaar word je beoordeeld op wat je voor elkaar hebt gekregen. Je kan natuurlijk afwachten of je leidinggevende komt met een setje afspraken. Je kan ook zelf het heft in handen nemen. Hoe? Dat laat ik je hieronder in 5 simpele stappen zien.

1. Benoem je talenten en kwaliteiten
Denk aan wat anderen over je zeggen. Bijvoorbeeld ‘Het verbaast me elke keer weer dat jij zo rustig blijft bij die boze klanten.’ Waardoor kan jij dat wel en de ander niet? Vat de ander het persoonlijk op en jij niet? Maak jij jezelf gewoon minder snel druk? Je hoofd koel houden is een talent omdat de ander het op dat moment niet kan.

2. Stel je doel vast
Vraag jezelf af waar je echt blij van wordt. Heb je het? Overdrijf dat eens flink en bedenk hoeveel makkelijker het zou zijn als het nu al zo zou zijn. Bijvoorbeeld wat die promotie voor je zou kunnen betekenen. Meer geld, meer aanzien?

3. Stel het doel van het bedrijf vast
Financieel ging het vorig jaar minder goed. Je kan niet meer klanten trekken maar de klanten die er zijn zouden vaker terug kunnen komen of meer besteden. Als jij jouw klant was, wat moet er dan veranderen? Misschien een betere service verlenen waardoor klachten verminderen? Hoe kan jij ervoor zorgen dat jouw klanten minder klagen? Leef met ze mee. Tover vaker een lach op je gezicht. Ga een stapje verder. Eigenlijk kost het je niet zoveel moeite want je maakt gebruik van je talent.

4. Maak het meetbaar
Verplaats je in je leidinggevende en zie voor je hoe jouw afdeling beter draait. Waaraan zie je dat er iets is veranderd? Maak helder wat de gap tussen nu en dan is. Bijvoorbeeld de klachten van jouw klanten zijn aan het eind van het jaar met 30% verminderd.

5. Bespreek het
Ga met je leidinggevende om de tafel zitten. Benoem de lastige financiële positie. Dat het verminderen van klachten ertoe kan leiden dat klanten terugkomen. Vertel dat jij de klachten aan wil pakken. Vraag wat dat zou betekenen voor je leidinggevende en de afdeling. Vraag wat dat voor jouw salaris en je rol betekent aan het eind van het jaar.

Werkafspraken werken vaak beter als jij ze zelf bedenkt. Welke afspraak ga jij maken?
E-book: Functioneringsgesprek

In 7 stappen je carrière beïnvloeden. Tips om je carrière te managen, voorbij je eigen referentiekader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *