Coach Cadeaukaart

Voor heel bijzondere vrouwen.Meer informatie >>

Vooruitblik

Je staat continue voor de keuzes. Het lastige is dat we vaak niet goed kunnen inschatten wat voor effect het zal hebben op ons leven als we het gewoon doen. Bedenk ook dat vaak van uitstel afstel komt.

Een goede manier om te voelen of iets de moeite waard is om direct mee te beginnen is de schommelstoeltechniek. Door deze techniek te gebruiken krijg je een beter beeld van het effect van je keuze op de rest van je leven.

Het gaat als volgt: neem iets in gedachten dat je jezelf ooit als doel hebt gesteld of iets dat je heel leuk lijkt. Los van het feit of je het momenteel zou durven of niet!

Verbeeld je nu in dat je 90 jaar bent en op de veranda van je huis in een schommelstoel zit. Beeld je in hoe je terug kijkt op je leven en hoe jouw leven eruit heeft gezien. Beeld je nu in dat je de keuze om iets te doen wat je graag wilde NIET hebt gedaan. Hoe zag jouw leven eruit zonder die ene  droombaan te hebben gekregen? Hoe is het om te weten dat je de kans om ervoor te werken hebt laten liggen? Komen er gevoelens van spijt omhoog? ‘Had ik nou maar…’? Of voel je er eigenlijk niet zoveel bij?

Beeld je nu in hoe jouw leven eruit heeft gezien nadat je WEL actie hebt genomen, die stap hebt gezet, die opleiding voor die droombaan hebt gedaan. Hoe kijk je terug op jouw leven? Voel je de trots van wat je bereikt hebt en het lef dat je nodig had om het te doen? Hoe voel je je nu als mens van 90 die kan zeggen: dat heb ik gedaan!

 

kantoor en rolstoel

 

Terug naar het nu. Wees opgelucht en blij dat je nog geen 90 bent en de kans hebt je eigen toekomst te maken!

Welke stap kan je vandaag al zetten om je droom waar te maken?

 
E-book: Functioneringsgesprek

In 7 stappen je carrière beïnvloeden. Tips om je carrière te managen, voorbij je eigen referentiekader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *