Coach Cadeaukaart

Voor heel bijzondere vrouwen.Meer informatie >>

Schatten van de belastingdienst

Nog even en we mogen weer belastingaangifte doen. Meestal een hoop werk en niet de favoriete bezigheid van de meeste mensen. Maar: wist je dat er verborgen schatten ontdekt kunnen worden? Dat maakt het opeens een stuk interessanter.

Heb jij al bekeken wat je vorig jaar aan studiekosten hebt uitgegeven?

De drempel (oftewel het bedrag dat je zelf moet betalen) is in 2013 verlaagd van €500 naar €250. Dit geldt ook voor 2014. De kosten zijn alleen aftrekbaar als ze daadwerkelijk betaald zijn in het jaar waarover de belastingaangifte gedaan wordt. En de drempel geldt per belastingjaar dus zorg dat meerdere rekeningen in dat geval in hetzelfde jaar vallen anders betaal je twee keer de drempel van €250,-

Tip: Het kan zijn dat je er in 2012 geen gebruik van kon maken maar in 2013 wel!

Daarnaast weten veel mensen niet dat de kosten die zij maken om aan werk te komen ook onder studiekosten opgevoerd mogen worden. De kosten moeten gericht zijn op huidig beroep of toekomstig beroep.

Er zijn een aantal voorwaarden. Zo moet er sprake zijn van een leertraject waarbij je kennis opdoet onder begeleiding of toezicht. Ook moet de studie of begeleiding gericht zijn op uw beroep of toekomstige beroep. De kosten moeten dus gericht zijn op het verwerven, behouden of verbeteren van de inkomenspositie.

Loopbaanadvisering valt onder deze doelbepaling en voldoet dus aan deze voorwaarden. Dat komt omdat loopbaanbegeleiding in verband staat met verbetering op de arbeidsmarkt.

Dit betekent dat je 30% tot 50% terugkrijgt bij de aangifte inkomstenbelasting.  Daar komt nog bij dat het bedrag wat afgetrokken mag worden inclusief BTW is.

Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.

 

Welke schatten heb jij nog meer ontdekt?

 

Omdat scholingsaftrek een grijs gebied is, is het raadzaam om zelf navraag te doen bij je eigen belastingadviseur.

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden verbonden. 

Nina Meiling, www.cashwijzer.nl
E-book: Functioneringsgesprek

In 7 stappen je carrière beïnvloeden. Tips om je carrière te managen, voorbij je eigen referentiekader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *