Coach Cadeaukaart

Voor heel bijzondere vrouwen.Meer informatie >>

Rat Race

Na een lange, saaie dag op kantoor rij je naar huis. Je voelt dat er amper energie in je lichaam zit en dat deze baan je meer kost dan het je oplevert. Met moeite sleep je jezelf nog naar de supermarkt om een kant-en-klaar maaltijd te halen aangezien je geen puf meer hebt om te koken. Thuis aangekomen plof je op de bank en nog voor de magnetron ?pling? zegt ben je al weggedoezeld.

Als je een paar uur later denkt aan hoe de afgelopen weken eruit gezien hebben ? precies hetzelfde als vandaag ? en hoe de komende weken er dus waarschijnlijk uit gaan zien zeg je tegen jezelf: ?Tot hier en niet verder, ik ben er klaar mee. Ik doe niet meer mee aan die rat race.?

Na een uur het internet afgestruind te hebben heb je de baan gevonden: geweldig! Precies wat je zoekt. Een communicatie adviseur in een jong team voor een klein maar snel groeiend bedrijf met een informele werksfeer. Leuk! Enthousiast begin je aan de sollicitatie. Maar dan begint de twijfel toe te slaan.

?Maar nu heb ik wel een vast contract? Dat is eigenlijk wel bijzonder in deze tijd. En die auto van de zaak, tja, die krijg ik er daar niet bij. Wat nou als ze me er na een paar maanden uitgooien? Dat is eigenlijk veel te riskant. Ik moet ook zorgen dat er brood op de plank komt. Wat nou als ik er helemaal niet goed in ben?

Misschien herken je dit wel. De huidige situatie is deprimerend en t?ch blijf je zitten waar je zit omdat het de ?veiligste? oplossing is.

Maar hoe kom je ooit in beweging als je bevroren bent door angst? Hoe denk je dat andere mensen uit de rat race zijn gestapt?

Die angst die je voelt is vooral het feit dat je op het punt staat om uit je comfort zone te stappen. Dus waag die kans, zet die stap en heb het lef!

Op de lange termijn ? na maanden of jaren ? krijgen we meer spijt van de dingen die we hebben nagelaten dan van de dingen die we hebben gedaan.

?Welke stap durf jij niet te zetten? Aan welke droom zou je werken als je het wel zou doen?
E-book: Functioneringsgesprek

In 7 stappen je carrière beïnvloeden. Tips om je carrière te managen, voorbij je eigen referentiekader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *