Coach Cadeaukaart

Voor heel bijzondere vrouwen.Meer informatie >>

Vertrouwenspersoon

Iedereen die behoefte heeft aan onafhankelijke, competente ondersteuning tijdens moeilijke arbeidssituaties, kan een vertrouwenspersoon inschakelen. Deze arbeidssituaties zijn meestal van persoonlijke aard. Soms kunnen ze uit de hand lopen zodat er een conflict ontstaat. De oorzaak is dan vaak onkunde of onbegrip.

Het kan voorkomen dat je als medewerker niet of niet meer in staat bent jouw belang met betrekking tot je werksituatie op een zakelijke manier met je organisatie te bespreken. Zeker niet als je onzeker bent door arbeidsongeschiktheid of dreigend ontslag. Dan kun je een vertrouwenspersoon in de arm nemen die je begeleidt zodat er een beter begrip tussen jou en de organisatie ontstaat.

Een vertrouwenspersoon kan je snel inzetten, op eigen initiatief of op advies van je baas. Een organisatie kan deze faciliteit structureel aan medewerkers aanbieden. Alle gesprekken zijn strikt vertrouwelijk. Er wordt niets naar buiten gebracht, ook niet naar de opdrachtgevende organisatie.

Doel: Onafhankelijke, persoonlijke begeleiding op het krijgen van meer grip op arbeidssituaties die de potentie hebben te escaleren.

Het programma

Nadat de situatie in kaart is gebracht, bespreken we je probleem en zoeken we samen naar een oplossing. Het kan zijn dat een gesprek genoeg is. Het kan ook voorkomen dat er meerdere gesprekken nodig zijn.

Jobcoach4U geeft inzicht in de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden en in je rechten en plichten. Zo kunnen de gesprekken helpen om tot een goede keuze te komen.

Het kan ook zijn dat je advies nodig hebt over de aanpak van een bepaalde arbeidssituatie. Een passende strategie uitwerken helpt om een stapsgewijze aanpak te realiseren.

In het ergste geval zijn emoties zo hoog opgelopen dat het amper lukt om een goed gesprek over je arbeidssituatie te voeren. In die situaties kan de aanwezigheid van een vertrouwenspersoon bij die gesprekken een dialoog op gang houden waardoor een impasse voorkomen wordt.