Coach Cadeaukaart

Voor heel bijzondere vrouwen.Meer informatie >>

Job Transfer

Ontslagen worden is voor de meeste mensen een zeer ingrijpende gebeurtenis. Je ervaart dat je baas de oorzaak is van alle ellende. Logisch dat de emoties soms hoog op kunnen lopen. En dan wordt er ook nog een outplacementtraject gestart. Alleen het woordje ‘out’ roept veel negatieve emoties op. En toch is de organisatie er bij gebaat om op een professionele manier het ontslag te begeleiden. Het is geen einde maar de start naar een nieuw begin.

Jobcoach4U heeft een Job Transfertraject ontwikkeld dat perspectief biedt waardoor het aanvaarden van het ontslag draaglijker wordt. Job Transfer is voor iedereen die door ontslag van werk naar werk gaat. Het begint doorgaans voor het definitieve ontslag. Het programma biedt intensieve begeleiding totdat er een nieuwe broodwinning gevonden is. Dit kan een nieuwe werkkring zijn maar ook het starten van een eigen onderneming.

Na het doorlopen van dit programma heb je:

  • Zicht op je kwaliteiten, talenten en successen;
  • Inzicht in je netwerk en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt;
  • Inzicht in het maken van een passende CV en motivatie;
  • Vaardigheid in het voeren van een sollicitatiegesprek;
  • Een nieuwe bestemming gevonden.

Dit programma is ook goed in groepsverband te volgen. De aanpak wordt dan opgesplitst in groepsbijeenkomsten en individuele begeleiding.

Doel: Begeleiding naar een nieuwe werkkring of bestemming.

Het programma

Het Job Transfertraject omvat begeleiding totdat er een nieuwe broodwinning gevonden is. Gemiddeld duurt dat 6 maanden. Het aantal gesprekken is gemiddeld 1 keer per twee weken.

Het programma omvat individuele gesprekken van circa 2 uur. Je dient rekening te houden met het nodige huiswerk.

Bij aanvang van het programma wordt afgesproken hoe en aan wie gerapporteerd zal worden.
Vanzelfsprekend zijn de gesprekken tussen cliƫnt en Job Coach strikt vertrouwelijk.