Coach Cadeaukaart

Voor heel bijzondere vrouwen.Meer informatie >>

Hoe ga je om met een afwijzing?

Terwijl je het internet aan het afstruinen bent zie je hem eindelijk staan. Jouw ideale baan. Het lijkt wel of ze JOU omschrijven bij de vereisten.

Het begint al te kriebelen en voor het eerst sinds tijden kan je niet wachten om die hele belangrijke, alles veranderende brief te schrijven.

Zelf zie je eigenlijk geen andere optie dan dat ze je huilend van geluk opbellen dat je gereageerd hebt want, zo vertelt jouw nieuwe baas aan de telefoon, ze wachtten al maanden op iemand als jij. Vol zelfvertrouwen druk je op ?verzenden?.

En dan krijg je het mailtje terug:

?Helaas kunnen we jou niet meenemen in de sollicitatieprocedure voor deze functie. We hebben besloten om je niet uit te nodigen voor een gesprek aangezien andere kandidaten beter aansluiten op wat we zoeken.?

Shit. Ok? jammer dan. Op naar de volgende want je bent optimistisch. Ik vind wel weer een andere droombaan…

Maar wanneer ben jij begonnen om zo snel op te geven? Wanneer is het voor jou gewoon geworden om een nee te accepteren?

Toen je klein was en je wilde een koekje en je moeder zei nee, was toen niet het eerste wat je deed het NOG EEN KEER VRAGEN? Of 20 keer. Net zo lang tot er eindelijk een ?ja? kwam? Of een ?Ok? dan, voor deze ene keer??

Als het gaat om jouw droombaan, wat let je dan om de telefoon te pakken en te bellen dat ze een foutje gemaakt hebben en dat jij toch ?cht bij de volgende ronde moet zijn? Want die nee heb je al (letterlijk: ze hebben het echt NET tegen je gezegd) dus het ergste wat er kan gebeuren is dat je nog een nee kunt krijgen. Big deal.

Wat nou als jij maandag kan beginnen. Jij leuker en geschikter bleek dan al die anderen.

Wat nou als bleek dat ze je verkeerd hadden ingeschat, jij eigenlijk veel beter blijkt te passen bij het team en de functie. Wat nou als ze zeggen: ?Ok? dan, voor deze ene keer?.

Wanneer heb jij voor het laatst een nee gekregen op iets wat je graag wilde? En wat was jouw reactie? Vertel het hieronder!
E-book: Functioneringsgesprek

In 7 stappen je carrière beïnvloeden. Tips om je carrière te managen, voorbij je eigen referentiekader.

1 Reactie op Hoe ga je om met een afwijzing?

  1. Fijn artikel! En zo waar!
    Ik heb laatst toch nog een mail gestuurd na de sluitingsdatum van een vacature. Wat schetst mijn verbazing, ik mag toch meedoen aan de pitch, oftewel een presentatie maken waaruit ze 3 kandidaten kiezen.

    Jouw verhaal triggert mij nu weer, dat ik hetvolgende ga doen: mocht het straks toch een ‘nee’ worden omdat ze mijn pitch niet goed genoeg vinden… dan ga ik na een tijdje aan het bedrijf vragen hoe de andere bevalt!

    Dank je voor de tip!

    Geplaatst door: Josine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *