Coach Cadeaukaart

Voor heel bijzondere vrouwen.Meer informatie >>

Goede voornemens

De eerste week van het nieuwe jaar staat het op je netvlies. Je bent gemotiveerd en gedreven. Je gaat het gewoon doen! Maar dan is de eerste week voorbij. En in de vierde week van het jaar is je goede voornemen een intentie geworden. Na twee maanden weet je alleen dat het ook deze keer niet gelukt is en gooi je het bijltje erbij neer.

Als je op dit moment ?in between jobs? bent wil je graag aan de slag. En als je wel werk hebt wil je af van het knagende gevoel of je aan het eind van het jaar nog een baan hebt. De vraag is dan natuurlijk ?Wat ga jij nu doen??

Ik zie twee opties.
Je doet niets en blijft gewoon doen wat je tot nu toe gedaan hebt. Als dat je keuze is en je kan leven met het knagende gevoel dan is daar niets mis mee.
De tweede optie is dat je iets doet. Dat kan van alles zijn. Zo kan je een studie oppakken om je kennis te vergroten. Of je kan nieuwe vaardigheden aanleren. Je kan je netwerk gebruiken of vergroten om de mensen om je heen te laten weten wie je bent en wat je kan. Of je kan professionele hulp zoeken om je te begeleiden. Wat je ook doet maakt eigenlijk niets uit. Als je maar begint met een kleine stap. Zo voorkom je dat je, voor je eigenlijk begonnen bent, de moed al hebt opgegeven.
Welke kleine stap ga jij zetten?
E-book: Functioneringsgesprek

In 7 stappen je carrière beïnvloeden. Tips om je carrière te managen, voorbij je eigen referentiekader.

2 Reacties op Goede voornemens

 1. Ik begrijp wat je bedoelt. Herken persoonlijk niet alles. Wel die stress en bezorgdheid. Angst heeft bij mij altijd, en gelukkig ook maar, een ondergeschikte rol in mijn bedrijfsleventje gespeeld. Ik kan me voorstellen, dat dit fenomeen tegenwoordig veel werknemers, gezien alle economische onzekerheden, behoorlijk bezig houdt. Ook jij werd er goed mee geconfronteerd.

  Maar hoe dan ook heb ik weer het een en ander door jou geleerd. Mijn dank voor dat aangevertje.

  Geplaatst door: Cees

 2. Heb al meerdere informatie mailtjes van je gehad en wil je even laten weten dat het goede tips zijn, dus vooral doorgaan!

  Mensen zullen er ongetwijfeld iets uit kunnen halen waardoor ze zich beter gaan voelen.
  Het blijft aan mensen zelf om te willen veranderen en vanuit mijn perspectief is houden van jezelf en discipline daarbij heel belangrijk.

  Geplaatst door: Elma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *